Ingredienser

  • 1 pose svesker uden sten
  • 1-2 Belle De Boskop æbler
  • Groft salt
  • Peber

Fremgangsmåde

Tøm anden for indmad. Skyld den godt. Dup den evt. tør med køkkenrulle.

Kværn peber ind i anden og drys 1 spsk. groft salt ind. Gnid det hele rigtig godt. Skær æblet over og fjern kernehuset. Skær i mindre stykker. Fyld skiftevis æbler og svesker i anden. Luk begge ender med kødnåle. Kværn peber over anden på begge sider. Gnid igen med rigeligt med groft salt udvendigt.

Varm ovnen op til 120°. Hæld 1 L vand i en bradepande og sæt den i ovnen. Halsen kan evt. lægges i vandet.

Læg anden på risten med brystet opad og sæt den ind i oven over bradepanden.

Hæld gerne skyen over anden ca. hver halve time.

Efter 5½ time skrues ovnen op på 225&deg, og anden steger videre ca. 15 minutter til den skindet er sprødt.

Lad anden hvile 10 minutter inden den parteres og fyldet tages ud.