Langtidsstegt and
Ingredienser
- 1 pose svesker uden sten
- 1-2 Belle De Boskop æbler
- Groft salt
- Peber
Fremgangsmåde
Tøm anden for indmad. Skyld den godt. Dup den evt. tør med køkkenrulle.
Kværn peber ind i anden og drys 1 spsk. groft salt ind. Gnid det hele rigtig godt. Skær æblet over og fjern kernehuset. Skær i mindre stykker. Fyld skiftevis æbler og svesker i anden. Luk begge ender med kødnåle. Kværn peber over anden på begge sider. Gnid igen med rigeligt med groft salt udvendigt.
Varm ovnen op til 120°. Hæld 1 L vand i en bradepande og sæt den i ovnen. Halsen kan evt. lægges i vandet.
Læg anden på risten med brystet opad og sæt den ind i oven over bradepanden.
Hæld gerne skyen over anden ca. hver halve time.
Efter 5½ time skrues ovnen op på 225°, og anden steger videre ca. 15 minutter til den skindet er sprødt.
Lad anden hvile 10 minutter inden den parteres og fyldet tages ud.