Ingredienser til ca. 40 stk.

  • 100 g hele mandler
  • 150 g chokolade (mørk eller hvid)
  • 50 g rosiner
  • Flormelis
  • Kakao (hvis der bruges hvid chokolade)

Fremgangsmåde

Kom mandlerne i en gryde og dæk dem med vand. Bring vandet i kog og ladd et koge i 2 minutter, så skrællen løsnes og mandlerne kan smuttes. Hæld koldt vand over, så de køler hurtigere.

Smut mandlerne. Halver dem og skær herefter hver del i 3 stave. Kom mandelsplitterne på en bageplade med bagepapir. Kom ca. 1 tsk. flormelis i en lille sigte og sigt det over mandelsplitterne. Rist dem i ovnen ved 200 &deg i 10-15 minutter. Vend mandlerne rundt et par gange. Pas på de ikke får for meget!

Smelt chokoladen over vandbad. Kom rosinerne og de letafkølede mandelsplitter i og vend det hele godt rundt.

Brug 2 teskeer til at sætte små toppe på bagepapir. Lad dem afkøle lidt, men ikke være helt kolde, når der sigtes flormelis eller kakao over.

Opbevar mandelsplitterne i køleskabet i en lufttæt bøtte.