Rugbrød
Ingredienser
- ½ l lunken vand
- 1½ spsk. salt
- Surdej
- 125 g knækkede rugkerner
- 125 g groft rugmel
- 125 g kerner (solsikke, græsker, hørfrø eller andet)
-
250 g hvedemel
- smagsneutral olie
Fremgangsmåde
Hæld vand, salt og surdej i en skål. Rør til surdejen er opløst. Tilsæt kerner, og mel og rør det hele godt sammen.
Tag ca. 1 dl dej fra og kom det i en lufttæt bøtte. Surdejen skal stå 4-5 dage, før den kan bruges. Den kan holde sig i 1½ måned.
Kom bagpapir i en form og hæld dejen heri. Fordel den godt. Den skal nu hæve ved stuetemperatur i 12-15 timer.
Tæmd ovnen på 180°. Pensl rugbrødet med olie inden det sættes i ovenen i 1,5 time. Når tiden er gået vendes brødet ud af formen og bagepapiret trækkes af. Bag brødet yderligere ½ time med bagsiden opad.
Lad det køle inden det skæres.