Cheesecake med hindbær og lime
Ingredienser
Hindbærpuré
- 350 g frosne hindbær
- 1 spsk. limesaft
- 50 g flormelis
Kiksebund
- 75 g smør
- 150 g digestive-kiks
Flødeostecreme
- 5 blade husblas
- 2 lime
- 300 g flødeost naturel
- 150 g sukker
- 1½ dl piskefløde
- 200 g cremefraiche
- 2 pasteuriserede æggehvider
Pynt
- Friske hindbær
Fremgangsmåde
Kiksebund
Smelt smørret i en gryde ved svag varme. Knus kiksene fint og bland dem grundigt med smørret. Sæt ringen fra en springform på det, som du ønsker at server kagen på. Pres kiksemassen ud i et jævnt lag. Sørg for at komme godt ud i kanterne. Sæt formen i køleskabet.
Flødeostecreme
Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter. Riv skallen fint af limefrugterne og pres saften af dem. Lun limesaften i en kasserolle. Knug vandet af husblassen, ét blad ad gangen, og smelt dem i citronsaften. Pisk limeskallen sammen med flødeost og sukker, brug en røremaskine eller elpisker. Pisk fløde og cremefraiche i. Si limesaften med den smeltede husblas i og pisk massen glat. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i flødeostecremen.
Hindbærpuré
Lad hindbærrene tø og blend dem herefter med citronsaft og flormelis til en ensartet puré. Si pureen så kornene fjernes. Tag 2-3 spsk. af hindbærpuréen fra og gem dem. Vend forsigtigt resten af hindbærpureen i flødeostecremen - bland det ikke helt sammen, men lad cremen være marmoreret.
Fordel flødeostecremen oven på kiksebunden, hæld den sidste smule hindbærpuré over og tegn i den med en tandstikker, så kagen bliver marmoreret på toppen.
Dæk forsigtigt din chesecake med køkkenfilm og sæt den på køl til næste dag, eller mindst 6 timer, til kagen er stivnet og har sat sig. .
Løsn forsigtigt ringen inden servering. Pynt med friske hindbær.