Speltboller
Ingredienser til 10 boller
- 2½ dl lunkent vand
- 75 g afkølet smeltet smør + lidt til pensling
- 50 g gær
- 1 spsk sukker
- 1½ teske salt
- 1 æg
- 8 dl sigtet speltmel
Fremgangsmåde
Hæld vandet i en skål og rør gærret ud heri.
Tilsæt det afkølet smeltet smør, sukker, æg og salt. Ælt melet i lidt efter lidt til dejen er glat og smidig – det bedste og mest luftige resultat opnås ved at bruge en køkkenmaskine.
Lad dejen hæve i minimum en halv time.
Tænd ovnen på 200°. Form dejen til små kugler og placer dem på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i cirka 15 minutter.
Bag bollerne i 15-17 minutter til toppen er gylden. Tag dem ud af ovnen og pensl dem med lidt smeltet smør.