Karrysuppe med kylling og grøntsager
Ingredienser til 4 personer
####Suppen
- 1½ spsk. karry
- 1 spsk. olivenolie
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- 4 kartofler
- 1½ L vand
- 2 bouillonterninger
- 1 dl cremefine
- Salt
- Peber
####Fyld
- 500 g kyllingefilet
- 3-4 gulerødder
- 1 porre
- 1 rød peberfrugt
Fremgangsmåde
Drys karry i en tykbundet gryde og brænd det, så smagen kommer frem. Kom olien i gryden og tilsæt løg og hvidløg skåret i store tern. Kom vandet og bouillonterningerne i gryden og tilsæt gulerødder og kartofler i store tern. Lad det simre i ca. 20 minutter, til grøntsagerne er så møre, at suppen kan blendes.
Skær kyllingen i tern og brun ved høj varme, så det får farve uden at blive stegt for meget. Rens peberfrugt og skør den i rimeligt tynde strimler. Skær porerne i skiver og vask grundigt. Skræl gulerødderne og skær også dem i skiver.
Når suppen har kogt purreres den, så den er jævn og uden store stykker grøntsager. Tilsæt salt og evt. mere karry. Skal der mere karry i kommes lidt på en ske. Kom suppe på skeen og bland det godt sammen. På denne måde klumper det ikke sammen, som hvis det drysses direkte i suppen.
Tilsæt cremefine, kylling, porre og gulerødder og lade det simre 5 minutter. Tilsæt herefter peberfrugten og lad det simre yderligere 3 minutter.
Server med groft brød.