Vintersuppe med bacon/porre topping
Ingredienser til 4 personer
- 1 1/2 spsk. karry
- 2 spsk. olie
- 1 kg gulerødder
- 2 persillerødder
- 2 store kartofler
- 2 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 L hønsebouillon
- 1 rød chili
- 30 g frisk ingefær
- Salt
- Peber
- 1 pk. bacon i tern
- 1 porre
Fremgangsmåde
Kom karry i en tykbundet gryde og brænd det ca. 15 sekunder så smagen kommer frem.
Skræl gulerødder, kartofler, persillerødder, løg og hvidløg. Skær det hele i store tern og kom det i gryden. Hæld olien over og svits det hele i et par minutter. Hæld bouillonen over og lad grøntsagerne koge i ca. 15 minutter, til de er møre.
Steg baconternene til de er sprøde. Skær porre i skiver og svits dem i baconfedtet. Kom det i en skål, så det er klar til servering.
Rens chilien og skræl ingefær. Snit dem fint og kom dem i gryden. Lad dem koge med 3 minutter. Purer suppen og smag til med salt og peber.