Ingredienser til 4 personer

  • 1 1/2 spsk. karry
  • 2 spsk. olie
  • 1 kg gulerødder
  • 2 persillerødder
  • 2 store kartofler
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 L hønsebouillon
  • 1 rød chili
  • 30 g frisk ingefær
  • Salt
  • Peber
  • 1 pk. bacon i tern
  • 1 porre

Fremgangsmåde

Kom karry i en tykbundet gryde og brænd det ca. 15 sekunder så smagen kommer frem.

Skræl gulerødder, kartofler, persillerødder, løg og hvidløg. Skær det hele i store tern og kom det i gryden. Hæld olien over og svits det hele i et par minutter. Hæld bouillonen over og lad grøntsagerne koge i ca. 15 minutter, til de er møre.

Steg baconternene til de er sprøde. Skær porre i skiver og svits dem i baconfedtet. Kom det i en skål, så det er klar til servering.

Rens chilien og skræl ingefær. Snit dem fint og kom dem i gryden. Lad dem koge med 3 minutter. Purer suppen og smag til med salt og peber.