Ingredienser

  • 2 skalotteløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 blomkål
  • 1 bagekartoffel
  • 1 terning hønsebouillon
  • 1 l vand
  • 2 laurbærblade
  • Salt
  • Peber
  • 1,5 dl cremefine

  • 125 g lufttørret skinke eller bacon
  • 1 dl kruspersille
  • Saften af ½ citron
  • Citronskal
  • Parmesan

Fremgangsmåde

Skær skalotteløg i små tern og steg dem møre i en gryde med olivenolie.

Del blomkålen i buketter og skræl og skær kartoffel i grove stykker. Kom det i gryden. Tilsæt laurbærblade, vand samt bouillonterningen.

Læg låg på gryden og kog det ca. 25 minutter, indtil kartofler og blomkål er så møre, at de kan blendes. Tag laurbærbladet op. Blend suppen indtil den har en jævn konsistens. Tilsæt cremefine og rør rundt. Smag til med salt og peber.

Steg den lufttørret skinke/bacon på panden, til det er sprødt. Smuldr det og kom det i en skål.

Bland persille sammen med citronsaft og citronskal.

Servér suppen med skinke/bacon, persilleblandingen og groftrevet parmesan. Servér rugbrødschips eller brød til.

Suppen kan evt. serveres som forret.

Suppen kan fryses.