Ingredienser

  • 300 g vand
  • 1-2 g gær
  • 16 g salt
  • 275 g hvedemel
  • 100 g groft rugmel

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og rør rundt. Tilsæt melet og rør rundt med en gaffel, til alt melet er vådt. Dejen er som tyggegummi. Dæk skålen med film, og stil den til hævning på køkkenbordet i 12-18 timer.

Hæld dejen forsigtigt ud på et meldækket bord. Brug forsigtigt en ske til at få dejen ud, uden at den bliver trykket eller mast.

Hæld lidt mel over dejen. Fold dejen ind over sig selv på 3 leder. Lad den efterhæve 2 timer.

Vask skålen og tør den godt. Læg dejen tilbage i skålen og dæk den med film.

Tænd oven på 250° over-/undervarme og stil en ovnfast gryde/fad/??? (2,4 liter eller større) med låg ind i oven.

Hæld forsigtigt dejen ned i gryden/fadet/???, med en ske. Pas på du ikke maser eller trykker dejen. Sæt låget på gryden igen og bag det i 30 minutter.

Tag låget af, alt efter hvor sprødt og gyldent det er, skal det have 5, 10 eller 15 minutter mere på 220° – uden låg.

Tag brødet ud og stil det på en rist i og lad det afkøle inden servering.