Ingredienser til tærtefad på 32 cm

Dej

  • 150 g margarine
  • 150 g hytteost
  • 100 g grahamsmel
  • 200 g hvedemel

Æggemasse

  • 4 æg
  • 300 g hytteost
  • 2 dl fløde
  • Citronsaft af ½ citron
  • Salt
  • Peber

Fyld

  • 1200 g helbladet spinat, frost
  • 600 g laksefilet uden ben
  • Citronsaft af ½ citron

Fremgangsmåde

Rør ingredienserne til dejen sammen. Tril den til en kugle og kom den i en frostpose. Tryk kuglen lidt flad og læg den i køleskabet i ca. 30 minutter.

Tø spinaten op og pres det meste væde fra. Skær laksen i mindre stykker og rør alle ingredienserne til æggemassen, så det hele er klar, når bunden har hvilet.

Rul dejen ud, så den er ca. ½ cm i tykkelse. Beklæd tærteformen med dejen. Fordel spinaten på bunden. Drys med rigeligt med salt og peber, ellers bliver tærten lidt for fersk. Hæld citronsaften over.

Fordel laksestykkerne på spinaten og hæld til sidst æggemassen over. Bag tærten ved 200° i ca. 30 minutter, til æggemassen er stivnet og har fået lidt farve.

Husk at tærtebunden IKKE skal forbages.