Pulled pork
Ingredienser
- 1 nakkefilet
Rub:
- 50 g brun farin
- 50 g paprika
- 2 spsk. havsalt
- 2 spsk. peber
- 1 tsk. hvidløbspulver
- 1 tsk. løgpulver
Vinegarsauce:
- 1 dl hvidvinseddike
- 1 dl æblemost
- 1/4 dl ketchup
- 25 g brun farin
- 1 tsk. chiliflager
- 2 tsk. havsalt
- Peber
”””” Barbequesauce:
- 1 dl ketchup
- 100 g brun farin
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 2 tsk. soya
- 2 tsk. god sennep
- 2 tsk. paprika
- 1 fed hvidløg
- 1 lille spidskål
####Dressing
- 1 dl. cremefraiche
- 1 tsk. sennep
- 1 spsk. citronsaft
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde
####Dag 1 Bland det hele til rub’en sammen og gnid nakkefileten rigtig godt ind i det. Pak den godt ind, eller kom den i en frysepose, så den er klar til dag 2.
####Dag 2 Kom nakkefileten i et fad og sæt det i en kold ovn. Tænd på 1100. Nakkefileten skal have 11-12 timer, til den har en kernetemperatur på 95o.
Rør ingredienserne til vinegarsaucen sammen. Giv saucen et opkog og lad den køle af. Smag til – den skal være syrlig, for bedst at komplimentere det fede kød.
Når kødet er færdigt tages den ud og trækkes fra hinanden med 2 gafler. Den er straks klar til servering.
Riv hvidløget i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser til barbecuesaucen. Rør godt. Lad saucen trække i 15-30 minutter, så sukkeret når at blive opløst.
Server barbecuesausen og vinegarsausen til og naturligvis en god coleslaw .