Ingredienser

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 løg
  • 2 mellemstore gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 16 friske tomater
  • 1 L hønsebouillon
  • ½ tsk. tørret timian
  • 1 dl frisk basilikum
  • 2 dl fløde
  • Salt
  • Peber

  • Evt. parmesan

Fremgangsmåde

Varm olien op i en stor gryde. Hak løg, gulerødder og hvidløg fint. Kom løg og gulerødder i gryden og svits til de er bløde. Tilsæt hvidløg, og rør godt.

Skær tomaterne i store stykker og kom dem i gryden. Hæld hønsebouillonen over. Hak basilikum og kom den i gryden sammen med timian. Skru ned til svag varme og lade det stå og simre under låg i 20 minutter.

Blend suppen til den er helt ensartet. Kom herefter fløden i og smag til med salt og peber.

Riv evt. frisk parmesan hen over ved servering.