Tomatsuppe
Ingredienser
- 2 spsk. olivenolie
- 1 løg
- 2 mellemstore gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 16 friske tomater
- 1 L hønsebouillon
- ½ tsk. tørret timian
- 1 dl frisk basilikum
- 2 dl fløde
- Salt
-
Peber
- Evt. parmesan
Fremgangsmåde
Varm olien op i en stor gryde. Hak løg, gulerødder og hvidløg fint. Kom løg og gulerødder i gryden og svits til de er bløde. Tilsæt hvidløg, og rør godt.
Skær tomaterne i store stykker og kom dem i gryden. Hæld hønsebouillonen over. Hak basilikum og kom den i gryden sammen med timian. Skru ned til svag varme og lade det stå og simre under låg i 20 minutter.
Blend suppen til den er helt ensartet. Kom herefter fløden i og smag til med salt og peber.
Riv evt. frisk parmesan hen over ved servering.