Ingredienser til 10 burgerboller

  • ½ pk gær
  • 1 dl sødmælk
  • 3 dl vand
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 1 spsk. smagsneutral olie
  • 475 g hvedemel
  • 25 g rugmel

  • Æg
  • Sesamfrø

Fremgangsmåde

Kom gæren i en stor skål. Hæld lunkent vand i og lad det stå lidt inden du røre rundt Hæld mælk, salt, sukker og olie i.

Kom melet i lidt ad gangen og ælt dejen sammen. Læg et rent viskestykke over dejen og sæt den til hævning et lunt sted i ½ time.

Tænd ovnen på 225°

Kom lidt mel på hænderne og rul dejen til boller, som du trykker flade. De skal være ca. 1 cm i højden.

Læg dem på en bageplade. Pensel burgerbollerne med æg og drys derefter sesamfrø på. Bag ved 225° i ca. 15 minutter.

Burgerbollerne er fryseegnede.