Ingredienser til 24 fastelavnsboller

Dej

  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1½ dl fløde
  • 3½ spsk. sukker
  • 125 g blødt smør
  • ½ tsk. salt
  • 450 g mel

Creme

  • 4 spsk. maizena mel
  • 6 dl mælk
  • 4 æg
  • 6 spsk. sukker
  • 2 spsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælken så temperaturen er lillefinger-varm. Herefter smuldres gæren i.

Tilsæt sukker, salt, fløde og mel og ælt godt sammen. Lad dejen hæve i 1 time.

Kom maizena i en gryde og tilsæt en smule mælk. Rør det rigtig godt sammen, så der ikke er klumper. Tilsæt resten af mælken og de øvrige ingredienser. Bring det i kog og lad det småkoge i 20 minutter. til cremen har en passende konsistens. Pas på, at den ikke brænder på, og pisk derfor jævnligt i den. Lad cremen køle, til dejen er klar.

Del dejen i 4 og rul hver del ud til et rektangel, som kan skæres ud til 6 firkanter. Kom 1½-2 spsk. creme på hver forkant. Luk dejen sammen om cremen. Sæt dem på en bageplade med lukningen nedad. Lad dem efterhæve 1 time.

Bages ved 225° i 10-15 min..

Når fastelavnsbollerne er kølet af, kan de pyntes med glasur.