Fastelavnsboller
Ingredienser til 24 fastelavnsboller
Dej
- 2 dl mælk
- 50 g gær
- 1½ dl fløde
- 3½ spsk. sukker
- 125 g blødt smør
- ½ tsk. salt
- 450 g mel
Creme
- 4 spsk. maizena mel
- 6 dl mælk
- 4 æg
- 6 spsk. sukker
- 2 spsk. vaniljesukker
Fremgangsmåde
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælken så temperaturen er lillefinger-varm. Herefter smuldres gæren i.
Tilsæt sukker, salt, fløde og mel og ælt godt sammen. Lad dejen hæve i 1 time.
Kom maizena i en gryde og tilsæt en smule mælk. Rør det rigtig godt sammen, så der ikke er klumper. Tilsæt resten af mælken og de øvrige ingredienser. Bring det i kog og lad det småkoge i 20 minutter. til cremen har en passende konsistens. Pas på, at den ikke brænder på, og pisk derfor jævnligt i den. Lad cremen køle, til dejen er klar.
Del dejen i 4 og rul hver del ud til et rektangel, som kan skæres ud til 6 firkanter. Kom 1½-2 spsk. creme på hver forkant. Luk dejen sammen om cremen. Sæt dem på en bageplade med lukningen nedad. Lad dem efterhæve 1 time.
Bages ved 225° i 10-15 min..
Når fastelavnsbollerne er kølet af, kan de pyntes med glasur.