Burgerboller
Ingredienser til 10 burgerboller
- ½ pk gær
- 1 dl sødmælk
- 3 dl vand
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 1 spsk. smagsneutral olie
- 475 g hvedemel
-
25 g rugmel
- Æg
- Sesamfrø
Fremgangsmåde
Kom gæren i en stor skål. Hæld lunkent vand i og lad det stå lidt inden du røre rundt Hæld mælk, salt, sukker og olie i.
Kom melet i lidt ad gangen og ælt dejen sammen. Læg et rent viskestykke over dejen og sæt den til hævning et lunt sted i ½ time.
Tænd ovnen på 225°
Kom lidt mel på hænderne og rul dejen til boller, som du trykker flade. De skal være ca. 1 cm i højden.
Læg dem på en bageplade. Pensel burgerbollerne med æg og drys derefter sesamfrø på. Bag ved 225° i ca. 15 minutter.
Burgerbollerne er fryseegnede.