Broccolitærte med skinke
Ingredienser til tærtefad på 32 cm
Tærtedej:
- 200 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 1 tsk. groft salt
- 150 g koldt smør
- 2 æggeblomme
- 4 spsk. koldt vand
Fyld
- 2 broccoli
- 2 pk. skinke i strimler
Æggemasse
- 2½ dl syrnet fløde/A38
- 2 æg
- 100g revet ost
- Salt og peber
- 1 knsp. revet muskatnød
Fremgangsmåde
Kom mel og salt i en skål. Skær smørret i mindre stykker og kom det i melblandingen, tilsæt de øvrige ingredienser. Brug hænderne så lidt som muligt, når dejen skal samles, så den ikke bliver varm. Tryk dejkuglen lidt flad, læg den i en plasticpose i køleskabet i mindst ½ time.
Rul tærtedejen ud i ca. ½ cm tykkelse. Beklæd tærteformen. Prik bunden med en gaffel og bag den i en forvarmet ovn ved 225° i 10 minutter.
Del broccolien i små buketter. Kog dem et par minutter i vand med salt. Fordel broccoli på den forbagte tærtebund. Kom skinke over. Pisk ingredienserne sammen til æggemassen og hæld den over skinken.
Bag tærten færdig ved 200° i ca. 20 minutter.