Ingredienser til tærtefad på 32 cm

Tærtedej:

  • 200 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1 tsk. groft salt
  • 150 g koldt smør
  • 2 æggeblomme
  • 4 spsk. koldt vand

Fyld

  • 2 broccoli
  • 2 pk. skinke i strimler

Æggemasse

  • 2½ dl syrnet fløde/A38
  • 2 æg
  • 100g revet ost
  • Salt og peber
  • 1 knsp. revet muskatnød

Fremgangsmåde

Kom mel og salt i en skål. Skær smørret i mindre stykker og kom det i melblandingen, tilsæt de øvrige ingredienser. Brug hænderne så lidt som muligt, når dejen skal samles, så den ikke bliver varm. Tryk dejkuglen lidt flad, læg den i en plasticpose i køleskabet i mindst ½ time.

Rul tærtedejen ud i ca. ½ cm tykkelse. Beklæd tærteformen. Prik bunden med en gaffel og bag den i en forvarmet ovn ved 225° i 10 minutter.

Del broccolien i små buketter. Kog dem et par minutter i vand med salt. Fordel broccoli på den forbagte tærtebund. Kom skinke over. Pisk ingredienserne sammen til æggemassen og hæld den over skinken.

Bag tærten færdig ved 200° i ca. 20 minutter.