Kanelkage
Ingredienser til fad på ca. 20x20 cm
Dej:
- 125 g smør
- 0,5 l kærnemælk
- 275 g sukker
- 400 g mel
- 2 spsk. kanel
- 1,5 tsk. natron
Glasur
- 75 g smør (smeltet)
- 225 g flormelis
- 2 spsk. kakaopulver
- 2 spsk. vand
Fremgangsmåde
Smelt smørret ved lav varme, og pisk det i kærnemælken. Bland sukker, mel, kanel og natron, og sigt det i. Rør det sammen.
Hæld dejen op i en bradepande eller et fad på ca. 20x20 cm. Sørg for at glatte dejen godt ud, så den er jævn over det hele. Bag kagen ved 200° i cirka 20 minutter. Lad kagen køle helt af.
Smelt smørret ved lav varme, og rør det godt sammen med flormelis, kakao og vand. Smør glasuren på den afkølede kanelkage.
En dobbelt portion passer som regel til en bradepande.