Ingredienser til 16-20 stk.

  • 15 g gær
  • 3,5 dl vand
  • 1½ tsk. salt
  • 1,5 dl tykmælk
  • 50 g havregryn
  • 50 g rugmel
  • 50 g grahamsmel
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk. Honning

Fremgangsmåde

Hæld vandet i røreskålen og kom gær i. Rør til gæren er opløst. Kom salt i. Hæld havregryn, rugmel og grahamsmel i og rør godt. Tilsæt hvedemel og rør igen. Tilsæt honningen.

Rør ved rimelig høj fart i 15-20 minutter til dejen begynder at samle sig og kravle op af dejkrogen. Kom film over og sæt skålen i køleskabet i mindst 8 timer.

Tænd ovnen på 200° varmluft. Brug 2 spiseskeer til at sætte bollerne på bagepladen. Bag dem ved ca. 16 minutter. Bollerne er fryseegnet