Koldthævede boller - rørt på maskine
Ingredienser til 16-20 stk.
- 15 g gær
- 3,5 dl vand
- 1½ tsk. salt
- 1,5 dl tykmælk
- 50 g havregryn
- 50 g rugmel
- 50 g grahamsmel
- 300 g hvedemel
- 1 tsk. Honning
Fremgangsmåde
Hæld vandet i røreskålen og kom gær i. Rør til gæren er opløst. Kom salt i. Hæld havregryn, rugmel og grahamsmel i og rør godt. Tilsæt hvedemel og rør igen. Tilsæt honningen.
Rør ved rimelig høj fart i 15-20 minutter til dejen begynder at samle sig og kravle op af dejkrogen. Kom film over og sæt skålen i køleskabet i mindst 8 timer.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Brug 2 spiseskeer til at sætte bollerne på bagepladen. Bag dem ved ca. 16 minutter. Bollerne er fryseegnet