Ingredienser til lagkage med 2 lag

Tobleronecreme

  • 700 ml piskefløde
  • 350 g toblerone, den gule

3 bananer

3 regnbue-lagkagebunde regnbuebunde

Fremgangsmåde

Hak tobleronen og kom det i en lille gryde sammen med fløde. Bring det i kog ved meget svag varme. Så snart chokoladen er smeltet og rørt godt ud i fløden tages gryden af blusset. Sæt den i køleskabet natten over, eller mindst 5 timer. Cremen skal være helt kold, ellers kan den ikke piskes. Du må ikke lægge låg på, da kondensvandet vil ødelægge cremen. Hvis du VIL have cremen dækket, kan du i stedet lægge folie ned over cremen, så det rører overfladen, således der ikke er luft imellem.

Rør chokoladecremen rundt med en ske så eventuel bundfældet chokolade løsner sig. Pisk cremen stiv på lav hastighed. Den bliver ligesom flødeskum. Stop så snart den er færdig, da den skiller, hvis den overpiskes.

Skær banerne i skiver på ca. ½ cm. skær dem så ensartet som muligt.

Læg lagkagen sammen. Først en bund, så tobleronecreme og til sidst bananskiverne. Endnu en bund, endnu et lag tobleronecreme og bananer i skiver. Afslut med en bund.

Pynt med det du lyster. Lagkagen skal helst stå og trække i køleskabet i mindst 5 timer. Den kan også lægges sammen aftenen før og pyntes næste morgen.