Ingredienser til 12 muffins

  • 2 æg
  • 140 g rørsukker
  • 120 g blødt smør
  • Kornene af ½ stang vanilje eller 2 tsk. vaniljesukker
  • 170 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 dl mælk
  • 120 g blåbær - friske eller frosne
  • 1 tsk. sukker

Fremgangsmåde

Pisk æg, sukker og smør til en let og luftig masse. Den må gerne have klumper - de skal nok blive rørt ud senere. Tag 1 tsk. rørsukker fra og hæld den ud på et skærebræt. Skrab vaniljekornene ud og vend dem rundt i sukkeret med en kniv. På denne måde sikre du, at kornene bliver skilt ad og ikke ligger i én stor klump i dejen. Kom det i dejen og rør igen.

Bland hvedemel, bagepulver og salt. Hæld det i ægge-smør massen. Rør det hele grundigt sammen. Tilsæt til sidst mælken. Rør til en cremet dej.

Vend forsigtigt blåbærrene i dejen så de ikke går for meget i stykker eller farver dejen helt lilla.

Fyld dejen i muffinforme. Fyld formene 2/3 op, så der er plads til, at de kan hæve. Drys lidt rørsukker på toppen - så bliver de ekstra sprøde.

Bag midt i ovnen ved 190%deg; i ca. 25-27 minutter. Stik i en af dem med en kødnål, tandstik eller spids kniv for at tjekke, om de er færdige. Hvis der sidder dej på, skal de have længere tid i ovnen. Lad dem afkøl på en bagerist.