Ingredienser til 8 burgerboller

  • 2 dl mælk
  • 25 gram gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 spsk. olie
  • 50 g rugmel
  • 350 g hvedemel

  • Æg
  • Sesamfrø

Fremgangsmåde

Kom mælk, gær, salt, æg og olie i en skål og rør til gæren er opløst. Hæld melet i og ælt godt, til dejen er ensartet.

Lad dejen hæve tildækket i en halv time.

Del dejen i 8 stykker. Rul hver del til en kugle. Tryk dem flade og kom dem på en bradepande. Hver bolle skal være ca. 1 cm tyk og 10 cm i diameter.

Du kan evt. pensle dem med æg og drysse med sesamfrø.

Lad dem hæve en halv time mere.

Bag dem 10-15 minutter ved 200°. Lad dem køle lidt, inden de spises.

Burgerbollerne er fryseegnede.