Burgerboller med rugmel
Ingredienser til 8 burgerboller
- 2 dl mælk
- 25 gram gær
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 1 spsk. olie
- 50 g rugmel
-
350 g hvedemel
- Æg
- Sesamfrø
Fremgangsmåde
Kom mælk, gær, salt, æg og olie i en skål og rør til gæren er opløst. Hæld melet i og ælt godt, til dejen er ensartet.
Lad dejen hæve tildækket i en halv time.
Del dejen i 8 stykker. Rul hver del til en kugle. Tryk dem flade og kom dem på en bradepande. Hver bolle skal være ca. 1 cm tyk og 10 cm i diameter.
Du kan evt. pensle dem med æg og drysse med sesamfrø.
Lad dem hæve en halv time mere.
Bag dem 10-15 minutter ved 200°. Lad dem køle lidt, inden de spises.
Burgerbollerne er fryseegnede.