Ingredienser

Mørdej

  • 125 g koldt smør
  • 175 g mel
  • 3 spsk sukker
  • 1 æg

####Fyld

  • 150 g blødt smør
  • 1 knsp. salt
  • 125 g sukker
  • 200 g revet marcipan
  • 1 æg
  • 1 æggehvide

####Pynt

  • 200 g smeltet blød nougat
  • 25 g hasselnødder

Fremgangsmåde

####Mørdej Bland mel og sukker sammen. Skær smørret i mindre stykker og kom det i melblandingen. Tilsæt ægget og rør dejen sammen, til den er ensartet og glat. Form dejen til en kugle, og tryk den flad, så den er nemmere at fordele i formen. Kom dejen i en frysepose og læg den i køleskabet i minimum 30 minutter.

Smør en springform grundigt med margarine. Hæld lidt mel i formen og fordel det hele vejen rundt og på kanterne, hvor du har smurt med margarinen. Bank det overskuende mel ud af formen. Beklæd formen. Lad dejen gå ca. 4 cm. op ad kanten.

####Fyld Rør sukker, salt og det bløde smør grundigt sammen. Rør marcipan blødt med ægget og æggehviden. Bland de to ting sammen og fordel det over den ubagte bund. Bages ca. 20 min ved 200°. Lad den køle lidt af.

Smelt nougaten over vandbad. Fordel den på tærten. Mens den står og køler en smule, hakkes hasselnødderne. Fordel dem over tærten, mens nougaten stadig er blød.

Stil tærten i køleskabet, i mindst 30 minutter, inden den serveres.