Tærte med hamburgerryg
Ingredienser til tærtefad på 32 cm
####Grov tærtedej
- 200 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 1 tsk. groft salt
- 150 g koldt smør
- 2 æggeblomme
- 4 spsk. koldt vand
####Fyld
- 15 små kogte kartofler
- Hamburgerryg
- 2 forårsløg
####Æggemasse
- 10 æg
- 100 g revet ost
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde
Kom mel og salt i en skål. Skær smørret i mindre stykker og kom det i melblandingen, tilsæt de øvrige ingredienser. Brug hænderne så lidt som muligt, når dejen skal samles, så den ikke bliver varm. Tryk dejkuglen lidt flad, læg den i en plasticpose i køleskabet i mindst ½ time.
Rul tærtedejen ud i ca. ½ cm tykkelse. Beklæd tærteformen. Prik bunden med en gaffel og bag den i en forvarmet ovn ved 200° i 10 minutter.
Skær kartoflerne i halve eller kvarte, hamburgerryggen i små tern og forårsløg i ringe. Fordel det hele over den forbagte bund. Rør æggemassen sammen og hæld den over.
Bag tærten i ca. 20 minutter ved 200°, til æggemassen er stivnet, og blevet lidt lysebrun.