Ingredienser til tærtefad på 32 cm

####Grov tærtedej

  • 200 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1 tsk. groft salt
  • 150 g koldt smør
  • 2 æggeblomme
  • 4 spsk. koldt vand

####Fyld

  • 15 små kogte kartofler
  • Hamburgerryg
  • 2 forårsløg

####Æggemasse

  • 10 æg
  • 100 g revet ost
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

Kom mel og salt i en skål. Skær smørret i mindre stykker og kom det i melblandingen, tilsæt de øvrige ingredienser. Brug hænderne så lidt som muligt, når dejen skal samles, så den ikke bliver varm. Tryk dejkuglen lidt flad, læg den i en plasticpose i køleskabet i mindst ½ time.

Rul tærtedejen ud i ca. ½ cm tykkelse. Beklæd tærteformen. Prik bunden med en gaffel og bag den i en forvarmet ovn ved 200° i 10 minutter.

Skær kartoflerne i halve eller kvarte, hamburgerryggen i små tern og forårsløg i ringe. Fordel det hele over den forbagte bund. Rør æggemassen sammen og hæld den over.

Bag tærten i ca. 20 minutter ved 200°, til æggemassen er stivnet, og blevet lidt lysebrun.