Tuntærte
Ingredienser til tærtefad på 32 cm
Dej
- 150 g margarine
- 250 g mel
- 100 g ost
- 1 ,5 dl tykmælk
Fyld:
- 3 ds. tun
- 2 porre eller 1 bdt. forårsløg
- 5 store gulerødder
- 100 g ost
- 3 æg
- 2,5 dl creme fraiche
- 0,25 dl mel
- Tørret basilikum
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde
Bland ingredienserne til dejen sammen. Lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.
Rul dejen ud, så den passer til formen, beklæd formen, og brik bunden med en gaffel. Forbag bunden i ca. 10 minutter ved 200°. Denne dejtype kan ikke blindbages.
Skær porre/forårsløg i tynde ringe. Skræl gulerødderne og riv dem groft og svits det hele i olie i 5 minutter. Bland grøntsagerne med resten af fyldet og fordel det på tærtebunden.
Bag tærten ca. 30 minutter ved 200°.