Ingredienser til tærtefad på 32 cm

Dej

  • 150 g margarine
  • 250 g mel
  • 100 g ost
  • 1 ,5 dl tykmælk

Fyld:

  • 3 ds. tun
  • 2 porre eller 1 bdt. forårsløg
  • 5 store gulerødder
  • 100 g ost
  • 3 æg
  • 2,5 dl creme fraiche
  • 0,25 dl mel
  • Tørret basilikum
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

Bland ingredienserne til dejen sammen. Lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter.

Rul dejen ud, så den passer til formen, beklæd formen, og brik bunden med en gaffel. Forbag bunden i ca. 10 minutter ved 200°. Denne dejtype kan ikke blindbages.

Skær porre/forårsløg i tynde ringe. Skræl gulerødderne og riv dem groft og svits det hele i olie i 5 minutter. Bland grøntsagerne med resten af fyldet og fordel det på tærtebunden.

Bag tærten ca. 30 minutter ved 200°.