Ingredienser til 18 store brud

  • 100 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 1 dl smagsneutral olie
  • 4 tsk. salt
  • 4 spsk. sukker
  • 1 kg mel
  • 2 store æg
  • 200 g revne gulerødder
  • 100 g solsikkekerner

Fremgangsmåde

Gæren røres ud i det lunkne vand. Tilsæt herefter olie, salt, sukker og mel. Rør det hele godt sammen. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.

Rør dejen let, så en del af luften røres ud. Tilsæt så æg, revne gulerødder og solsikkekerner. Rør godt, til det hele er blandet godt sammen.

Dejen bliver temmelig klistret, og kan ikke formes til fine runde boller :-). Sæt dejen på bageplader med 2 skeer, eller tag en passende klump med fingrene.

Bages ved 225° i 12-15 minutter.

Brudene er fryseegnede.