Ingredienser til en kæmpe balje

  • 3 kg hakket okse
  • 3 x 140 g tomatpuré
  • 4 ds. hakkede tomater
  • 3 ds. baked beans
  • 2 ds. hvide bønner
  • 6 peberfrugter
  • 4 fed hvidløg
  • 2 små chili
  • Paprika
  • Cayennepeber
  • Chiliflager
  • 5 tsk. sukker
  • Salt
  • Peber

  • Ris
  • Creme Fraiche
  • Brød

Fremgangsmåde

Brun kødet godt, sørg for, at det ikke samler sig i klumper. Brun evt. 1 kg. ad gangen. Tilsæt salt og peber. Når alt kødet er brunet tilsættes tomatpuré. Rør det godt rundt. Tilsæt de hakkede tomater. Skyl dåsen med ½ dl vand og hæld det i gryden. Tilsæt baked beans. Skyld tomaten af de hvide bønner før de tilsættes.

Smag til med salt, peber, paprika, cayennepeber og chiliflager. Tilsæt også sukker.

Vask og rens peberfrugterne og skær dem i store tern. Tilsæt dem sammen med hvidløg. Når peberfrugterne er varme, men stadig sprøde er retten klar til servering.

Server med ris, creme fraiche og brød.